h

h

dissabte, 19 de març del 2011

Recital de poesia als parcs


























Recital de poesia als parcs



El diumenge 13 de novembre va tenir lloc a Castellet el recital de poesia dins el cicle de Poesia als parcs que organitza la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’institut Ramon Llull.

Els poetes Àngels Arguiñarena, Jordi Florit i Orland Monguillot van recitar els seus emotius poemes en un indret idíl·lic com és el pantà de Foix, davant un públic entusiasmat que va gaudir de la trobada.

Els poetes Ester Xargay i Carles Hac Mor, coordinadors del cicle, amb la seva cordialitat van contribuir que la trobada cultural es desenvolupés en un ambient festiu i agradable, on tothom s’enamorà un poc més de la poesia.

En finalitzar l’acte, els espontanis van recitar alguns dels seus poemes. A destacar les poetesses de l’Arboç Joana M. Altet i M. Teresa Altet.

Esperem que l’any que ve les retallades famoses no es carreguin una activitat cultural que és un estendard per a la llengua catalana.











Marató de lectura en català

per la independència

i per la llengua


El passat dia 11 de setembre a les cinc de la tarda finalitzava la marató de lectura en català per la independència i per la llengua, que a l’Auditori de l’Arboç van organitzar els directors de la revista L’àmfora, l’Àngels Arguiñarena i l’Orland Monguillot, els quals van fer la seva aportació llegint relats i recitant poemes de collita pròpia. L’acte va ser un èxit d’assistència, tant de lectors com de públic. Tothom va valorar l’esforç de la marató que durant 24 hores ininterrompudes va gaudir de la participació de persones de l’Arboç i d’altres viles, de totes les edats, que desinteressadament van col·laborar llegint textos i poemes en català. Cal remarcar la intervenció d’uns quants nens de l’Arboç que van delectar el públic per la seva desimboltura, i d’una senyora no catalanoparlant que va llegir en català, sent un exemple per a tothom.

La marató de lectura en català per la independència i per la llengua va ser un acte reivindicatiu totalment voluntari i altruista per part de tothom, que no comptava amb el suport d’entitats ni d’associacions. Un clam a la llibertat, ja que els assistents no estaven sotmesos a una hora en concret ni a la lectura obligada d’un text. Durant les 24 hores l’Auditori es va guarnir amb una exposició de quadres de les pintores Joana M. Altet i Àngels Arguiñarena.

Desitgem expressar el nostre agraïment a tots els lectors, els quals travessant la barrera de la vergonya es van atrevir a llegir en veu alta davant un públic entusiasmat, i sobretot als que van venir durant la nit, sacrificant hores de son per la lectura. Sense ells no hauria estat possible la marató. Especial atenció es mereixen les poetesses i els poetes, que van oferir una mostra del seu art recitant poemes emotius i catalanistes. Recordar els noms de tots els participants és una tasca impracticable, però hem elaborat una llista dels lectors més destacats.

Joan Sans (alcalde de l’Arboç), Sergi Sedó, Mercè Calaf, Carmina Malagarriga, l’actor Joan Vallès, Teresa Albornà, Ramon Vallverdú, Teresa Vallverdú, Mar Vallverdú, Pau Vallverdú, Montserrat Viñas, Josep Maria Jané, Albert Mestre, M. Teresa Montserrat, Susana Cazorla, Xavi Menéndez, Roser Parellada, Jordi Figuerola, Lluïsa Pi, Pau Batlle, Joan Carles Mestre, Enric Feliu, Montserrat Pérez, les poetesses Joana M. Altet i M. Teresa Altet, i els poetes Ricard Cabré, Jacint Tomàs i Manel Córdoba.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada